Kurs wychowawców kolonijnych

Caritas Diecezji Pelplińskiej organizuje kurs wychowawcy wypoczynku. Zajęcia odbywać będą się przez cztery soboty: 11, 18, 25 marca i 1 kwietnia 2017 r. w godzinach od 9.00 do 15.00 w Collegium Marianum w Pelplinie. Obecność na wszystkich zajęciach jest obowiązkowa.

Odpłatność za kurs:

Dla wolontariuszy zarejestrowanych i działających Parafialnych Zespołów Caritas i Szkolnych Kół Caritas (wymagane pisemne potwierdzenie od księdza proboszcza, prezesa Zarządu PZC lub opiekuna SKC) 100 zł. Dla pozostałych osób 150 zł. Kandydat na wychowawcę kolonijnego musi spełniać następujące warunki: ukończone 18 lat, minimum średnie wykształcenie (potwierdzone świadectwem), posiadać odpowiednie warunki zdrowotne (potwierdzone zaświadczeniem lekarskim z odpowiednią adnotacją) oraz predyspozycje do pracy z dziećmi i młodzieżą.

Organizator kursu zastrzega sobie prawo niedopuszczenia do udziału w kursie lub wycofania z kursu osób, wobec których kierownik kursu lub wykładowcy stwierdzą brak odpowiednich predyspozycji do pracy w charakterze wychowawcy. Warunkiem przyjęcia na kurs (dopuszczenia do pierwszych wykładów) jest dostarczenie do 10 marca 2017 r. (godz. 15:00) do biura Caritas Diecezji w Pelplinie następujących dokumentów:

• kserokopia dowodu osobistego,
  • kserokopia świadectwa ukończenia szkoły średniej lub wyższej,
  • zaświadczenie lekarskie z adnotacją „brak przeciwwskazań zdrowotnych do pełnienia funkcji wychowawcy wypoczynku”.
  • oraz dokonania opłaty za kurs.

Zgłoszenie i dokumenty można przesłać pocztą na adres Caritas Diecezji Pelplińskiej, drogą elektroniczną na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.”>pelplin@caritas.pl lub osobiście złożyć w sekretariacie u pani Iwony Kosiedowskiej, tel. 58/536 15 31.