X Pielgrzymka Osób Niepełnosprawnych Caritas Diecezji Pelplińskiej

W dniu 9 września 2023 roku, 147 pątników wyruszyło w X Pielgrzymce Osób Niepełnosprawnych Caritas Diecezji Pelplińskiej do sanktuarium Matki Jedności w Piasecznie. Podczas tej niezwykłej podróży, grupa biało-czerwona doświadczyła ogromnej ludzkiej życzliwości.

Wspaniale było w duchu jedności nieść intencje i razem pokłonić się Matce w piaseckim sanktuarium, gdzie powitali nas przed sprawowaną w naszych intencjach Mszą Św. Dyrektor Caritas Diecezji Pelplińskiej Ks. Grzegorz Weis, warsztatowy katecheta Ks. Arkadiusz Liberski oraz proboszcz piaseckiej parafii Ks. Andrzej Ossowski.

Bóg zapłać każdemu, kto przyczynił się do tego, by nasza wędrówka była wyjątkowa– za uśmiech, dobre słowo, pomocną dłoń, ciągnięty wózek, niesione tuby czy flagi. Wyrazy uznania i wdzięczności kierujemy do wszystkich osób z niepełnosprawnością, ich opiekunów, rodzin, przyjaciół Warsztatów – to dzięki Wam ta jubileuszowa pielgrzymka pozostanie na długo w naszej pamięci.