Rekolekcje wolontariuszy i pracowników Caritas Diecezji Pelplińskiej / Ретрит волонтерів та співробітників Карітасу Пелплінської єпархії

W dniach 25-27 marca 2022 w domu rekolekcyjnym w Białogórze odbywały się rekolekcje dla wolontariuszy i pracowników naszej Caritas. Był to czas intensywnej modlitwy, również o pokój, ale także intensywnego słuchania słowa głoszonego przez ks. Waldemara Prondzinskiego. W sobotnie popołudnie, kulminacyjnym momentem spotkania była Eucharystia z ks. Biskupem Diecezjalnym Ryszardem Kasyną. Akumulatory naładowane, teraz intensywna praca na rzecz potrzebujących, w tym na rzecz uchodźców z Ukrainy.

Ретрит волонтерів та співробітників Карітасу Пелплінської єпархії

25-27 березня 2022 року відбулися ретрити для волонтерів та співробітників нашого Карітасу у ретритному домі в Бялогурі. Це був час інтенсивної молитви за мир, а також інтенсивного слухання слова, проголошеного священником Вальдемаром Прондзинським. У суботу після обіду кульмінаційним моментом зустрічі була Євхаристія з Єпархіальним єпископом Ришардом Касина. Батареї заряджені, зараз інтенсивна робота для нужденних, у тому числі для біженців з України.