Regulamin stanowisk handlowych podczas festynów z okazji Dnia Dziecka

Regulamin sprzedaży podczas festynów Rodzinny Dzień Dziecka w Starogardzie Gdańskim i Tczewie

1. Organizatorem festynu jest Caritas Diecezji Pelplińskiej z siedzibą w Pelplinie, ul Sambora 28 83-130 Pelplin –dalej w regulaminie nazywany organizatorem
  2. Handlowcem jest podmiot prowadzący działalność gospodarczą i wystawiający swoje stanowisko sprzedażowe podczas festynu – dalej w regulaminie nazywany sprzedawcą
  3. Terminy i miejsce
  • Starogard Gdański, „Park Nowe Oblicze” – 06.2019 godz. 10.00-16.00
  • Tczew, Bulwar nadwiślański im. Księcia Sambora II – 08.06.2019 godz. 11.00-17.00
  1. Zabrania się podczas festynu sprzedaży asortymentu przeznaczonego dla osób dorosłych
  2. Zabrania się sprzedaży artykułów alkoholowych i tytoniowych
  3. Modułem określamy stanowisko o szerokości 3 m (mierzymy front sprzedażowy) i/lub więcej.
  4. Szerokością określamy front stoiska skierowany w stronę kupujących. Podczas zgłoszenia stanowiska sprzedażowego szerokość podajemy w metrach w przypadku przekroczenia modułu o 30 cm zaokrąglając w górę. Przykład jeżeli moduł ma 3 m i 40 cm wpisujemy 4 metry.
  5. Koszt modułu to 250 zł za moduł 3 m i 50 zł za każdy następny metr obok modułu podstawowego.
  6. Opłatę należy wnieść w trakcie pierwszej godziny trwania festynu.
  7. Opłata obowiązuje niezależnie od czasu uczestnictwa sprzedawcy  w festynie z zastrzeżeniem że sprzedaż może odbywać się tylko i wyłącznie w godzinach festynu.
  8. Za moduł w innym miejscu niż moduł podstawowy należy wnieść kolejną opłatę 250 zł.
  9. Koszt prądu to dodatkowe 50 zł.
  10. Sprzedawca musi posiadać odpowiednie kable lub przewody prądowe spełniające wymogi bezpieczeństwa oraz umożliwiające doprowadzenie prądu od skrzynki do stanowiska oraz odpowiadające obciążeniom z tytułu pobieranej mocy. W przypadku niespełnienia powyższych warunków Organizator możne odmówić podłączenia do prądu.
  11. W przypadku trudności technicznych Organizator zastrzega sobie przeniesienie stoiska na inne ustalone wspólnie ze sprzedawcą i niezarezerwowane miejsce.
  12. Sprzedawcy oświadczają że posiadają wszelkie zezwolenia na prowadzenie działalności, która będzie przedmiotem sprzedaży podczas festynu.
  13. Organizator nie dostarcza infrastruktury sprzedażowej takiej jak namioty, parasole, stoły i krzesła. Wyjątek stanowi punkt dostępowy do prądu.
  14. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za przerwanie lub skrócenie imprezy z powodu warunków klimatycznych.
  15. Organizator może odmówić uczestnictwa podczas festynów sprzedawcom, którzy łamią niemniejszy regulamin, nie stosują się do zaleceń organizatora, narażają na niebezpieczeństwo uczestników festynu.
  16. Rezerwacja online na stronie pelplin.caritas.pl daje możliwość wybrania miejsca sprzedaży zgodnie z rozlokowaniem modułów w oparciu o  schematy zawarte w formularzu rejestracji.
  17. Rezerwacja online nie jest warunkiem koniecznym, jednak w przypadku jej braku sprzedawca otrzyma moduł wyznaczony przez organizatora.
  18. Jeżeli w trakcie rejestracji online sprzedawcy wybiorą ten sam moduł decyduje kolejność zgłoszenia. Organizator poinformuje sprzedawcę, który zarezerwował miejsce już zarezerwowane informacja mailową. Organizator w miarę możliwości będzie usuwał z formularza zarezerwowane moduły. Weryfikacja zarezerwowanych modułów następuje  każdego dnia ok godz. 14.45.